Nick Van den Langenbergh heeft zojuist het wereldrecord friet bakken verbroken na 127 uur en 45 minuten in frituur De Wissel in Rijkevorsel. Het halve dorp is uitgelopen om hem te steunen en te genieten van een portie friet. Nick is dolgelukkig en kijkt uit naar zijn welverdiende grote friet met mayonaise. Het record stond eerder op naam van Luc Driesen uit Malle.

De sfeer is feestelijk in de frituur, met een bandje dat speelt en supporters die in de rij staan voor hun friet en gefrituurde hapjes. Nick’s beste vriend nam zoveel mogelijk neventaken uit handen, zodat hij zich kon concentreren op het bakken van de friet. Het hele dorp leeft mee en steunt hem, zelfs met koffiekoeken in de ochtend.

Nick had zijn recordpoging goed voorbereid en zijn collega’s zijn vol bewondering voor zijn prestatie. Naast zijn werk als friturist werkt hij ook bij de gemeente Malle als veegmachinist. Het verbreken van het wereldrecord is een indrukwekkende prestatie, zeker gezien zijn drukke schema.

Het is niet alleen Nick’s verdienste, maar ook die van zijn vrienden die hem hebben bijgestaan tijdens de recordpoging. Ze hebben hem ontlast van neventaken en zorgden ervoor dat alles soepel verliep. Het spandoek dat de buren voor Nick maakten met de tekst “Blijven gaan met die frutspaan” is een blijk van hun steun en bewondering.

Het wereldrecord friet bakken is niet zomaar iets, en Nick heeft laten zien dat hij het kan. Hij hoopt zelfs het record nog scherper te stellen door nog enkele uren door te bakken. Het hele dorp is trots op hem en wil het verbreken van het record van dichtbij meemaken.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240811_96506771

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....