Bij de NOS zijn ze zogenaamd helemaal in paniek. De afgelopen maand juni zou namelijk “de warmste juni ooit” zijn. Gewone Nederlanders worden helemaal gek van zoveel waanzin en lachen die NOS-klimaatgekken nu uit. Heel goed.
“Juni was warmste junimaand ooit gemeten,” bericht de NOS ademloos. “De temperatuur op aarde was vorige maand 16,66 graden.” Let wel, ze hebben het dus over op aarde. Niet over in Nederland. Want in Nederland was het allemaal niet om over naar huis te schrijven met het weer.
“De gemiddelde temperatuur in juni lag 1,5 graad hoger dan het juni-gemiddelde voor de jaren van 1850 tot 1900, de periode voor de opkomst van de wereldwijde massa-industrie,” huilt de NOS daarop. “Voor klimaatdeskundigen is dat tijdvak een meetpunt om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde onder de 1,5 graad te houden.”
Nogal wiedes dat ze dat ijkpunt gebruiken. Dat was namelijk toen de kleine ijstijd eindigde. In 1850. Ze hebben het over de “moderne industrie,” maar belangrijker is dat de ijstijd die duurde van de middeleeuwen tot 1850 toen eindigde. Op natuurlijke wijze. Het is dus totaal belachelijk wat de NOS roept – en wat die klimaat‘deskundigen’ roepen. Het is nogal wiedes dat het warmer wordt: we zijn nog steeds bezig om uit een ijstijd te komen!
Hilariteit
Geen wonder dus dat mensen op X zich kapot lachen. Tom Zwitser, bijvoorbeeld. De conservatief-katholieke uitgever vindt het extreem vermakelijk waar de NOS nu mee komt:
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣NOS:
“Juni was warmste junimaand ooit gemeten, dertiende maand op rij met record”. nos.nl/l/2527934
Annette Ransijn verbaast zich ook over de ‘informatie’ van de NOS, zeker omdat het in Nederland helemaal niet lekker warm was. “Ja, we zijn gek,” schrijft ze. “Ik heb praktisch elke dag, in elk geval voor even, de verwarming aan gehad.”
Een andere X-gebruiker citeert uit het boek 1984 door George Orwell. “The Party told you to reject the evidence of your eyes and ears. It was their final, most essential command,” aldus het citaat. Dat is natuurlijk precies wat er hier gaande is.
Stefan Langeveld heeft even gekeken naar het weer in Nederland. “Met een gemiddelde temperatuur van 15,8 °C tegen normaal 16,2 °C was juni vrij koel,” citeert hij het KNMI. Volgens vraagt hij zich af hoe relevant het gemiddelde van de hele wereld is.
KNMI: Met een gemiddelde temperatuur van 15,8 °C tegen normaal 16,2 °C was juni vrij koel.
Hoe relevant is het gemiddelde van de hele wereld ?
“De verzengende hitte van zo’n 16 tot 20 graden gemiddeld werd slecht af en toe verlicht door verkwikkende dagelijkse stortbuien,” schrijft Joost Peeters sarcastisch. Daar kunnen heel veel mensen zich in herkennen, natuurlijk.
1 keer per dag de belangrijkste berichten, 1 keer per week de belangrijkste headlines, en de nieuwste uitzendingen van hnmda, zo in je postvakje... zeg nu ja....