Na 20 jaar restaurant Marcus leveren Gilles Joye (47) en Heike Dedecker (47) hun Michelinster in om meteen een nieuwe richting in te slaan. “We zijn al acht maanden druk bezig om onze plannen vorm te geven. Nu is het tijd om een mooi verhaal af te sluiten. Binnenkort worden we 50 jaar, Gilles en ik hebben altijd gezegd dat we voor ons vijftigste met een nieuw project willen starten. En dat wordt OYA.”
In 2006 behaalde restaurant Marcus voor het eerst een Michelinster en die prijkt al de hele tijd op de voorgevel. Na achttien jaar bekroond te zijn met een Michelinster, voelen Gilles en Heike dat het tijd is voor verandering. Ze willen een toegankelijk, sfeervol concept neerzetten. OYA staat voor deze verandering, een stap die hen dichter brengt bij wat belangrijk is: een uitnodigende, pure beleving voor iedereen.
Tot 1 maart 2025 kan iedereen nog genieten van de mooie, creatieve en vertrouwde keuken van Marcus. Daarna zal de volledige transformatie naar OYA plaatsvinden. OYA is de godin van verandering en deze verandering zal plaatsvinden in maart 2025.
De transformatie zal niet alleen plaatsvinden in het interieur en het terras, maar vooral in de keuken. Gilles zal meer gebruikmaken van de Robata-grill en sharing and caring-gerechten bereiden, vol smaak en met veel fantasie. Dit alles zal gebeuren in een lossere sfeer dan wat men gewend is in Marcus.
Het grote verschil met Marcus is dat OYA draait om de beleving, het ongedwongen genieten in een ontspannen sfeer zonder franjes. Geen overbodige complexiteit, alleen pure smaken en een terugkeer naar de essentie. OYA is een ode aan eenvoud, met een moderne twist en een eerlijke kijk op de klassieke keuken.
Gilles is enthousiast om eindelijk zijn hoofd leeg te maken en helemaal opnieuw te beginnen. Hij werkt al 32 jaar lang in restaurants op een sterrenniveau en is klaar om zijn eigen ding te doen. Ook de sommelier is enthousiast om een andere richting in te slaan en nieuwe wijnen te ontdekken.
Op zaterdag 29 maart opent OYA de deuren aan de Kleine Klijtstraat in Deerlijk, op hetzelfde adres als Marcus. Het is een kans voor Gilles en Heike om trouw te blijven aan hun waarden, maar op een frisse, open en inspirerende manier. Ze delen elke fase van hun nieuwe avontuur graag op sociale media, van de renovaties tot de eerste indrukken van de nieuwe gerechten.
Met OYA sluiten Gilles en Heike een mooi hoofdstuk af en beginnen ze aan een nieuw avontuur vol verandering en vernieuwing.
Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241029_95928483
.