Het is vrijdag, 2.40 uur. Terwijl de meeste mensen vredig slapen, vindt in Linz am Rhein een scenario plaats dat zo uit een nachtmerrie lijkt te komen. De Albanese man loopt naar het politiebureau “Am Konvikt” en zwaait met een machete. Hij dreigt een bloedbad aan te richten onder de agenten. De boodschap is duidelijk: hij kwam met het doel om zoveel mogelijk schade aan te richten.
Gelukkig had deze gewelddadige indringer niet gerekend op de goede beveiliging van het politiebureau. Hij kwam niet verder dan de eerste sluis, die automatisch werd afgesloten door een dienstdoende agent. Vanuit hun veilige positie probeerden de politieagenten de man via de intercom te kalmeren, maar hij weigerde zijn moordlustige plannen op te geven. Het duurde niet lang voordat het Speciale Interventiecommando (SEK) uit Koblenz werd opgeroepen om de situatie te neutraliseren.
Pas twee uur later, na de inzet van een taser, kon het SEK de aanvaller onder controle krijgen. De man raakte slechts licht gewond tijdens zijn arrestatie. Maar laten we wel wezen: dit had vreselijk kunnen aflopen. Stel je voor wat er had kunnen gebeuren als deze man wel toegang had gekregen tot de agenten. Een bloedbad was dan waarschijnlijk onvermijdelijk geweest.
En nu de hamvraag: waar is de Nederlandse pers? Waarom horen we hier niets over op de NOS of RTL Nieuws? Waarom worden dit soort gruwelijke aanvallen onder de radar gehouden? We weten het antwoord natuurlijk al: omdat het niet past in het politieke narratief van de mainstream media. Als de dader in dit geval een bepaalde achtergrond heeft, lijkt het wel of men collectief de andere kant op kijkt.
Dit incident toont opnieuw de toenemende dreiging van geweld door individuen die geen enkel respect hebben voor de wet of de handhavers ervan. Politiebureaus, plaatsen die symbool staan voor veiligheid en orde, worden nu het doelwit van gewapende aanvallen. En toch lijkt niemand in de mainstream media zich af te vragen hoe we deze extreme gevallen van geweld kunnen voorkomen.
Wat als dit in Nederland gebeurt? Wat als onze agenten zich geconfronteerd zien met zulke aanvallen en de media het niet eens de moeite waard vinden om erover te berichten? De mensen hebben het recht om te weten wat er in de wereld gebeurt, vooral als het gaat om geweld dat hen direct kan raken. Maar helaas lijken de gevestigde media liever te zwijgen over dergelijke zaken.
DDS blijft dit soort incidenten aan de kaak stellen, want het publiek verdient het om de waarheid te horen – ook als het niet past in het gepolijste plaatje dat de mainstream media ons willen voorschotelen.
.