De Amerikaanse staat Kansas sleept Pfizer voor de rechter. Dit is de eerste keer dat zij door een staat voor het gerecht gedaagd worden. Dat komt doordat de landen die zaken met Pfizer hebben gedaan voor de levering van het zogenaamde ‘vaccin’ in een overeenkomst het Big Pharmaconcern moesten vrijwaren van vervolging door de rechter mocht er iets fout gaan.

Doordat de federale regering van de Verenigde Staten vaccinfabrikanten immuniteit had gegeven kunnen de lidstaten van de VS deze niet meer daarop aanspreken. De staat Kansas pakt Pfizer daarom op een andere manier aan. Daarvoor kondigde procureur-generaal Kris Kobach een civiele rechtszaak aan tegen de fabrikant waarin Pfizer wordt beschuldigd van misleiding van consumenten. Volgens Kobach was de immuniteitsovereenkomst met de VS geen vrijbrief om Amerikanen te misleiden bij marketingacties.

Ook kondigde hij meer rechtszaken aan afhankelijk van de reactie van Pfizer.

Kobach stelt dat vaccinfabrikant Pfizer in veel opzichten niet de waarheid verschafte aan de Amerikanen, die kwetsbaar als ze waren, zich wilden beschermen tegen het virus.

Hij heeft een 69 pagina’s dikke aanklacht opgesteld waaruit hieronder enkele duidelijke voorbeelden, geciteerd tijdens de persconferentie op 17 juni.

Volgens het Big Pharmaconcern zou het vaccin veilig zijn voor zwangere vrouwen. Dit terwijl Pfizer wist dat het bijwerkingen gaf. Bij testen kregen 10 procent van de vrouwen zelfs een miskraam.

Na testen met ratten in oktober 2022 werd het ‘vaccin’ gelinkt aan onvruchtbaarheid.

Pfizer ontkende elk verband tussen het ‘vaccin’ en myocarditis.

Het middel zou effectief zijn (onder het motto ‘safe and effective’) in de bescherming tegen het virus en mogelijke varianten. In slechts de helft van de gevallen bleek dit ook zo te zijn.

Het geneesmiddelenbedrijf deed het voorkomen alsof het middel besmetting zou voorkomen. Later gaf het concern toe dat ze dit zelfs helemaal niet onderzocht had.

En als klap op de vuurpijl probeerde Pfizer ook nog eens kritische uitspraken over het middel te censureren via samenwerking met sociale media platforms.

Eerder raakte Pfizer al in opspraak tijdens een openbare hoorzitting met een commissie van de Europese Unie.

Tijdens deze hoorzitting antwoordt mevrouw Small op de aan haar gestelde vragen. Zij is de plaatsvervangster van directeur Bourla, die weigert voor de commissie te verschijnen. Pfizer is de grootste leverancier van covidvaccins van de Europese Unie. De helft van de inwoners van de EU heeft een Pfizer-vaccin ingespoten gekregen!

Video-verslag van de hele hoorzitting

[embedded content]

Op 0:52:38 – Nederlands Europarlementariër Roos vraagt haar: “Werd het Pfizer covidvaccin getest op het stoppen van de overdracht van het virus voordat het op de markt werd gebracht?

De Pfizer vertegenwoordiger Small antwoordt hierop:
“Over het stoppen van immunisatie voordat het vaccin op de markt gebracht werd, nee, we moesten met wetenschappelijke snelheid [handelen] om te begrijpen wat er op de markt gebeurt.”

Roos zegt hierover:”Miljoenen mensen voelden zich gedwongen wereldwijd om gevaccineerd te worden vanwege de mythe:’Je doet het voor een ander.’ Dit blijkt nu een goedkope leugen te zijn.”

Als voorbeeld van een contract met Pfizer, die met de Europese Unie.

De Europese Commissie heeft op 20 november 2020 namens de aangesloten EU-leden een contract met Pfizer gesloten. Onderdeel van dit raamcontract vormen de afzonderlijke aankoopcontracten van de landen met Pfizer.

In lid 1.3 van de overeenkomst staat dat de lidstaten gezamenlijk 200 miljoen covid-19 vaccin doses Pfizer afnemen, waarbij ieder land voor zich een bestelling plaatst.

We lezen verder dat de levering plaats zal vinden indien het vaccin ‘safe and effective’ is. De leveringen zien er dan als volgt uit:
Vierde kwartaal van 2020: 25 miljoen doses
Eerste kwartaal van 2021: 40 miljoen doses
Tweede kwartaal van 2021: 60 miljoen doses
Derde kwartaal van 2021: 75 miljoen doses

De afgesproken prijs per dosis voor de eerste 100 miljoen doses is 17,50 euro en voor de volgende 100 miljoen 13,50 euro.

De overeenkomst bepaalt dat ieder deelnemend land de leverancier (Pfizer) vrijwaart van iedere wettelijke aansprakelijkheid van het gebruik van het middel (artikel 1.12). In de aanvulling op het contract staat tevens dat alle lidstaten de overeenkomst niet naar buiten mogen brengen. Dus ook de prijs, of de vooruitbetaling of de vrijwaring moeten geheim blijven voor bevolking.

Geheime contract met Pfizer (staatsgeheim) uitgelekt

Rob Vellekoop, 23 juni 2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *