Header:
De Gentsche Woafel: Een Nieuwe Zoetigheid Uit Gent
Intro:
Vergeet de neuzekes, de mastel en de sneeuwbal even. De crème de la crème van de Gentse bakkers en patissiers sloeg de handen in elkaar om een nieuwe Gentse zoetigheid te bedenken die straks misschien naast die iconen mag liggen: de Gentsche woafel.
Author and Date:
Body:
Het recept voor de Gentse cuberdons werd bij toeval ontdekt door een Gentse apotheker in 1873. Gentse mastellen zouden zo’n negenhonderd jaar geleden zijn ontstaan, in een karmelietenklooster. In 1913 vond August Larmuseau de sneeuwbal uit als ‘truffel voor de werkmens’.
Allemaal al lang geleden, dus werd het tijd voor een nieuwe Gentse zoetigheid. Daarom stak de crème de la crème van de Gentse bakkers en patissiers de koppen bij elkaar. Te weten: Joost Arijs van The Bakery, Dieter Frimout van bakkerij Frimout, Jannes Deduytschaever van The Chocolate Maker, Mathieu Dierinck van bakkerij Kultur, Olly Ceulenaere van Publiek, Tim Nowé van Sir Catering en Matteo Van Dijl van Bakker Klaas. (Lees verder onder de foto)
Samen werkten ze aan ‘de zoete klassieker van morgen’, een navolger van de Gentse neuzekes, mastellen en sneeuwballen. Na heel wat proberen en proeven zijn de smullers
Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241105_94542644
.