Foto: Pexels/Matthias Zomer

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Anneke Westerlaken, voorzitter van brancheorganisatie voor aanbieders van ouderenzorg Actiz, maakt zich zorgen over de toenemende druk op de ouderenzorg. Wat is volgens haar de oplossing? De zorg beperken.

“Het is een feit dat we de zorg zoals we die gewend waren, niet meer kunnen blijven leveren. Er komen steeds meer ouderen bij terwijl het aantal mensen dat in de ouderenzorg werkt niet toeneemt. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden,” zegt ze tegen De Telegraaf.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/03/voorzitter-brancheorganisatie-wil-recht-op-zorg-beperken-schandalig-1.png

“Het recht op zorg moet beperkt worden om zorg voor de meest kwetsbaren in de lucht te houden. En dat is natuurlijk geen leuke boodschap,” aldus Westerlaken.

Veel kritiek

Haar uitspraken stuiten op veel kritiek. “Honderden miljoenen naar luxe hotels voor statushouders en asielzoekers. Daarna voorrang op een woning. Toerisme gesloopt. En de zorg voor ouderen ook. Nederlandse jongeren wonen tot hun dertigste bij hun ouders of slapen op kantoor. Fijne Paasdagen,” reageert Klassiek Liberaal, actief binnen de VVD.

Eerste Kamerlid Annabel Nanninga (JA21) vraagt: “Waarom vinden we het normaal om tegen onze ouderen te zeggen ‘beperk het recht op zorg’ en is het bijkans een hate crime om te zeggen ‘beperk het recht op asiel en toegang tot onze welvaartsstaat’ tegen vreemdelingen?”

“Minder miljarden voor 0,000036 graden minder opwarming? Minder geld naar Brussel? Minder asielzoekers in luxe hotels? Nee, ‘minder ouderenzorg’,” constateert historicus en publicist Roelof Bouwman.

Schandalig

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vindt het schandalig dat Actiz zich hier gewoon bij neerlegt. “Kom eens op voor onze ouderen. Dat is jullie taak.”

“Tientallen miljarden naar klimaat, buitenland en buitenlanders, en onze oudjes verkommeren,” merkt ze op.

“Voor de gewone Nederlanders: geen huizen als ze jong zijn en geen zorg als ze oud zijn. We worden steeds meer warm gemaakt voor de gedachte dat dit ‘normaal’ is,” aldus journalist Joost Niemoller.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....