In de afgelopen maand is het leven opnieuw duurder geworden, namelijk met maar liefst 3,3 procent. Vooral de kosten voor boodschappen zijn flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, namelijk met 7 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
De inflatie in Nederland ligt al geruime tijd boven het gemiddelde van de eurozone.
Mensen schrikken enorm bij het afrekenen van hun boodschappen, zo reageert de VVD op sociale media. De partij streeft naar een kleinere overheid en verlaging van belastingen, omdat onder andere hoge overheidsuitgaven en belastingen bijdragen aan de prijsstijgingen. Als regeringspartij komt de VVD met plannen om de kosten van boodschappen te verlagen.
Kritiek op de plannen
De plannen van de VVD krijgen veel kritiek. Vastgoedondernemer Erik de Vlieger verwijst naar een uitspraak van VVD-minister Sophie Hermans over de noodzaak van verdere uitrol van windmolens en zonnepanelen en zegt: “En verder zijn jullie een levend gekkenhuis geworden.”
Oud-senator Henk Otten reageert: “Ik kan alleen maar lachen om de VVD die denkt dat ze hun kiezers nog kunnen paaien met dit soort kleinburgerlijke praatjes. Begin maar eens met het terugdraaien van die idiote klimaatonzin en schaf het onzinnige ministerie van Sophie maar af.”
Eerst in de spiegel kijken
Statenlid Toine Beukering merkt op dat de VVD het geen probleem vond (en vindt) om 28 miljard euro van de Nederlandse bevolking af te nemen voor slechts 0,000036 graden minder opwarming.
Volgens onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans is dit de rekening van jarenlang VVD-beleid. Ze zegt: “Dus de hoge prijzen zitten toch niet tussen onze oren? Fijn dat jullie dat eindelijk ook doorhebben! Jullie hebben zelf jarenlang bijgedragen aan de hoge belastingen en overheidsuitgaven die nu de prijzen opdrijven. En nu, na meer dan een decennium van beleid dat heeft geleid tot deze situatie, komen jullie ineens met een ‘oplossing’? Misschien kunnen jullie eerst even in de spiegel kijken voordat jullie doen alsof jullie de redders van werkend Nederland willen zijn.”
Auteur: Robin de Boer (economisch geograaf). Volg hem hier op Substack.
Interessant
.