Voormalig president Donald Trump boekt aanzienlijke vooruitgang in de race om het Witte Huis van 2024, volgens recente data. Op dit moment heeft Trump een veelbelovende kans van 50,9% om de verkiezingen te winnen, volgens een model van J.L. Partners.
Dit model volgt verschillende trends en toont de groeiende momentum van Trump in cruciale staten die voorheen werden beschouwd als Democratische bolwerken, zoals Pennsylvania, Michigan en Wisconsin, zoals gerapporteerd door Trending Politics News.
Deze sleutelstaten waren van cruciaal belang voor de overwinning van president Joe Biden in 2020, maar de wederopstanding van Trump lijkt gedreven te worden door onvrede bij kiezers over inflatie, immigratie en het economische beleid van de huidige administratie.
🚨Trump Leidt Kamala in nieuwe Quinnipiac Poll:
TRUMP: 48%
HARRIS: 47%
STEIN: 1%
OLIVER: 1% pic.twitter.com/OZSYIVpEq4— Benny Johnson (@bennyjohnson) 24 september 2024
J.L. Partners gebruikt een geavanceerd tweefasig Bayesiaans proces, waarbij historische data wordt gecombineerd met huidige peilingen. Dit model houdt rekening met economische indicatoren, goedkeuringsratings en het gedrag van kiezers, en kijkt naar trends die 80 jaar teruggaan. Het richt zich op peilingen op staatsniveau naast de nationale data, zodat het regionale verschuivingen kan vastleggen, vooral in staten zoals Pennsylvania en Michigan, waar Trump aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt.
Kamala Harris, die probeert deze cruciale Rust Belt-staten vast te houden, vindt de uitdaging ontmoedigend. Werknemers in deze regio’s, die moe zijn van de economie en andere kwesties, steunen steeds vaker Trump. Harris’s worstelingen om controle over deze gebieden te behouden, betekenen problemen voor de Democraten nu de verkiezingen naderen.
Een van de meest opmerkelijke aspecten van het J.L. Partners-model is de afhankelijkheid van autoregressieve Bayesiaanse algoritmen. Deze aanpak voorspelt trends, zelfs in staten met beperkte peilingen, door gegevens uit demografisch en economisch vergelijkbare staten te gebruiken. Bijvoorbeeld, peilingsdata uit Pennsylvania kunnen inzicht bieden in het kiezersgedrag in Illinois, waardoor het model bijzonder effectief is in het doen van voorspellingen.
Het landschap na het debat is ook niet vriendelijk geweest voor Harris. Ondanks een groot aantal kijkers voor het presidentiële debat, waar velen aanvankelijk dachten dat Harris goed presteerde, weerspiegelden de peilingscijfers geen grote boost voor haar. Veel kiezers geloofden dat ABC-moderators David Muir en Linsey Davis vooringenomen waren tegen Trump, wat Harris niet hielp om aanzienlijk terrein te winnen, zoals gerapporteerd door The Post Millennial.
Hoewel nationale peilingen laten zien dat Harris met een krappe marge leidt, is ze er niet in geslaagd om zich los te maken in cruciale battleground-staten. Zelfs Democratisch-neigende peilingen reflecteren slechts een bescheiden stijging voor Harris, en ze heeft consistent minder presteert vergeleken met Biden en Clinton in vorige races tegen Trump.
Mark Penn, een voormalige adviseur van de Clintons, heeft zijn bezorgdheid geuit over de debatverslaggeving van ABC, waarbij hij suggereerde dat deze vooringenomen leek ten gunste van Harris. Deze vooringenomenheid heeft waarschijnlijk invloed gehad op de publieke perceptie, en de kijkcijfers van ABC hebben daarna een klap gekregen doordat kijkers de ongelijkmatige behandeling van de kandidaten opmerkte.
De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.
Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/harris-flounders-trump-flourishes-rust-belt-ready-for-a-change/
.