Joe Rogan, de host van The Joe Rogan Experience, ging in gesprek met Evan Hafer, een veteran van de Special Forces en CEO van Black Rifle Coffee Company, om te bespreken hoe politieke percepties verschuiven, mediaverhalen en de evoluerende impact van beschuldigingen zoals racisme tegen aanhangers van president-elect Donald Trump.
Tijdens het gesprek deelde Rogan hoe zijn ooit hoge achting voor voormalig president Barack Obama in de loop der tijd veranderde, met name tijdens de campagne van Kamala Harris.
Hij wees op wat hij zag als Obamas oneerlijkheid ten opzichte van Trump, specifiek verwijzend naar de veelbesproken opmerking “heel fijne mensen”.
Trump Stoot Door Naar Overwinning – Krijg de Ultieme Trumpinator Bobblehead Om 2024 Te Vieren!
“We vertrouwden de overheid, maar dit is, wat een vreemde zaak om te zeggen,” begon Rogan, terwijl hij terugblikte op zijn veranderende opvattingen. “Je weet, ik dacht altijd dat het de Obama-administratie was, maar jongen, Obama, tijdens deze Kamala Harris… dat veranderde mijn mening over die gast.”
Hafer vroeg of Rogan eerder een gunstig oordeel over Obama had. “Oh, echt, had je een hoge mening over hem voordat?” vroeg Hafer.
“Ja, dat had ik. Ja, dat had ik, gewoon als een intelligent persoon, de Staatsman voelde ik, hij is waarschijnlijk gewoon verstrikt in het systeem,” antwoordde Rogan.
“Het is erg moeilijk om echte, betekenisvolle verandering te bewerkstelligen. Je weet, je denkt dat je iets gaat doen, en dan kom je in functie, en dan denk je, Oh God, wat een verdomde moeras is deze plek. Maar hem gewoon recht voor zijn raap over Trump te zien liegen, het ding dat me raakte was die heel fijne mensen-opmerking, het witte supremacisme, ze bleven maar proberen te zeggen dat hij een racist was, wat iets is waarvan ik denk dat het werkte in zoals, 2017. Ja, ik denk dat het toen werkte. Ik denk niet dat het nu nog werkt. Ik denk niet dat mensen het nu nog geloven. Ik denk dat we ons ongevoelig zijn geworden voor al deze dingen.”
Hafer stemde ermee in en vergeleek herhaalde beschuldigingen met het verhaal van de wolf die roept. “Het is het de hemel valt-ding, schreeuw wolf of wat dan ook,” zei Hafer.
“Het is alsof je maar zoveel keren kunt roepen dat je me een fascist noemt. Ik bedoel, zoals, The New York Times schreef dat artikel paar jaar geleden, precies waar ik ben, zoals, het was de voorkant van de koffiemok waar het zei, wil je Trump 2024, wil je lage belastingen? Wil je dit? Ja. Ik ben als, ik wil al dat klinkt goed.”
Hafer erkende met humor de moeilijkheid om dergelijke beschuldigingen af te wimpelen, en voegde eraan toe: “En zoals, je kunt me alleen maar een fascist, racistische klootzak noemen. Ik bedoel, om eerlijk te zijn, zoals ik kan relatief gemakkelijk in de klootzak-categorie vallen.”
🚨 JOE ROGAN: “Obama tijdens de Kamala Harris-campagne veranderde echt mijn mening over hem. Ik had vroeger een hoge mening over hem als een intelligent persoon. Ik dacht dat hij gewoon verstrikt was in het systeem. Hem recht voor zijn raap over Trump te zien liegen, met de ‘heel fijne mensen’ opmerking, de… pic.twitter.com/7Qh3NCxxMZ
— Autism Capital 🧩 (@AutismCapital) 16 november 2024
Rogan en Hafer waren het erover eens dat mediapogingen om Trump en zijn aanhangers als racisten of fascisten te bestempelen niet langer de invloed hebben die ze ooit hadden.
Rogan suggereerde dat het publiek ongevoelig is geworden voor dergelijke retoriek, die hij beschreef als ineffectief geworden in de loop van de tijd.
Het segment belichtte een bredere discussie over politieke verhalen en de blijvende kloof tussen mediacontent en publieke opinie, vooral nu president-elect Trump zich voorbereidt om opnieuw aan te treden.
Zowel Rogan als Hafer benadrukten het belang van het doorkappen van partijdige verhalen en zich richten op substantiële kwesties.
.