Tijdens een late-night rally in Philadelphia voegde Oprah Winfrey zich bij vice-president Kamala Harris om kiezers te mobiliseren voor de verkiezingsdag, de supporters aansporend om een terugkeer van Trump naar het Witte Huis te voorkomen.

Met op de achtergrond de historische “Rocky Steps” van het Philadelphia Art Museum, betrad Winfrey het podium naast tien voor het eerst stemmers die werden voorgesteld door Second Gentleman Douglas Emhoff. Onder hen was Philadelphia Union-speler Eddy Davis III, wat de aantrekkingskracht van Harris op een jongere demografie symboliseerde die ernaar verlangt liberalen beleid te behouden, aldus Fox News.

Winfrey verspilde geen tijd om haar bezorgdheid te uiten. Ze herinnerde zich een recente wandeltocht en vertelde het publiek over een vrouw die zich voelde als “deze keer niet te stemmen.”

Trump surft naar overwinning – krijg de ultieme Trumpinator Bobblehead nu hij zich richt op 2024!

Maar Winfrey volhardde dat dit geen tijd was voor onverschilligheid en beweerde: “Als we morgen niet op komen dagen, kunnen we de kans verliezen om ooit weer een stem uit te brengen.” Voor Winfrey was een stem op Harris niet slechts een kwestie van een kandidaat; het was een vermeende “bescherming” van de grondwet – hoewel sommige Amerikanen de druk als een greep kunnen zien.

Door JFK’s “vraag niet wat je voor je land kunt doen” te citeren, spinste Winfrey haar oproep aan de kiezers, waarbij ze hen aanmoedigde om te stemmen “voor elke jonge vrouw” die getroffen is door wat ze “abortusverboden” noemde.

Voor sommigen voelde dit deel van haar toespraak als een terugblik op oude liberale gesprekspunten, bedoeld om angsten aan te wakkeren over sociale kwesties die het land al tientallen jaren verdelen.

In een berekende zet om contact te maken met jongere kiezers, voerde muzikant Will.i.am “Yes, She Can” op, een spel op de beroemde slogan uit het Obama-tijdperk.

Vice-president Kamala Harris spreekt op een rally in het Reno Events Center op 31 oktober 2024.

Toen Harris het podium betrad, beweerde ze dat haar campagne “laat zien wie Amerika is” en merkte ze deze verkiezing op als de “meest ingrijpende” in de geschiedenis. Ze leunde op retoriek die de nadruk legde op “eenheid” en een “nieuwe generatie van leiderschap.”

Critici kunnen echter opmerken dat terwijl ze inclusiviteit prees, haar focus duidelijk was: het inleiden van meer progressieve veranderingen.

Harris beloofde prioriteit te geven aan de behoeften van Amerikanen, waarbij ze elk idee om een “vijandenlijst” op te stellen verwierp, maar beloofde zich in plaats daarvan te concentreren op het verbeteren van levens. Er ontstonden leuzen van “we gaan niet terug”, terwijl Harris beloofde te “luisteren” naar degenen die het oneens zijn en “een plek aan tafel” te bieden.

Vice-president en presidentskandidaat Kamala Harris spreekt tijdens een campagne-stop op vrijdag 18 oktober 2024, in de UAW Local 652’s Patterson Hall in Lansing, Mich. [MATTHEW DAE SMITH | Lansing State Journal/USA Today Network]

Haar beloften klonken optimistisch, maar veel conservatieven zouden in twijfel trekken hoe haar administratie zou omgaan met kwesties die centraal staan voor het midden-Amerika, zoals grensbeveiliging, de economie en gezinswaarden.

In een ongebruikelijke knipoog erkende Harris Republikeinen die partijgrenzen hadden overschreden om haar te steunen. Dit omvatte opmerkelijke voormalige ambtsdragers zoals afgevaardigde Liz Cheney, voormalig procureur-generaal Alberto Gonzales en anderen – een lijst die niet precies de Republikeinse basis van vandaag weerspiegelt, maar eerder een handvol afwijkingen die onvrede over Trump hebben geuit.

De rally omvatte ook Pennsylvania’s Democratische gouverneur Josh Shapiro, die Harris’ oproep voor vooruitgang boven traditie herhaalde en het publiek vertelde: “We gaan niet terug naar een koning,” toespelend op conservatieve kritiek op sterke nationale leiding.

Democratische presidentskandidaat en huidige Amerikaanse vicepresident Kamala Harris spreekt tijdens een rally in de Erie Insurance Arena in Erie op 14 oktober 2024.

Shapiro’s opmerkingen vermeden echter belangrijke kwesties die Philadelphia en Pennsylvania teisteren, zoals criminaliteit en de economie, die velen in de staat wantrouwend maken ten opzichte van progressief bestuur.

De entertainment van de avond kreeg een politieke draai omdat Puerto Ricaanse muzikanten Fat Joe en Ricky Martin het podium betraden. Fat Joe bekritiseerde Trump’s standpunt over immigratie, terwijl Martin zijn klassieker “Livin’ La Vida Loca” opvoerde, beide artiesten steunden Harris.

Voor conservatieven kan dit aspect van de rally overkomen als beroemdheden die poseren, eerder dan een serieuze betrokkenheid bij de echte kwesties die de gemiddelde kiezer raken.

De avond werd afgesloten met Harris die het publiek aanmoedigde, en zei: “Vanavond eindigen we zoals we begonnen – met optimisme, met energie, met vreugde – wetende dat ‘wij het volk’ de macht hebben om onze toekomst vorm te geven.”

Maar nu de laatste inspanning afloopt, blijft de vraag: zullen de Amerikanen zich aanpassen aan deze oproepen voor progressieve verandering, of zullen ze kiezen voor een terugkeer naar wat velen zien als gezond verstand beleid?


De meningen van bijdragers en/of inhoudpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/11/oprah-says-voting-rights-at-risk-if-trump-wins-the-election-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....