CNN zond een segment uit waarin de gebeurtenissen van 6 januari 2021 opnieuw bekeken werden, met de focus op hoe de rellen bij het Amerikaanse Capitool vandaag de dag herinnerd worden door Amerikanen.
Echter, volgens het eigen onderzoek van het netwerk ziet slechts vijf procent van de kiezers de gebeurtenissen van 6 januari als een bepalend moment van Donald Trump’s presidentschap.
CNN-gegevens tonen aan dat kiezers niet langer geloven in de ophef over de ‘opstand’ van 6 januari…
CNN senior data reporter Harry Enten onthulde maandag dat de focus van Amerikaanse kiezers op de rellen van 6 januari 2021 aanzienlijk was afgenomen tijdens de verkiezingscyclus van 2024.
De verschuiving in het publiek… pic.twitter.com/dqsIOeVWsl
— RVM News (@redvoicenews) 6 januari 2025
Vier Trump’s historische overwinning in 2024 met de exclusieve Trump 47e president collectie!
De gegevens benadrukken een groeiende verschuiving in de publieke focus naar actuele kwesties zoals de economie, immigratie en stijgende criminaliteit.
Het segment bevatte commentaar van anti-Trump Republikeinen SE Cupp en Alyssa Farah Griffin, die bespraken hoe de conservatieve media en de Republikeinse basis het narratief rondom 6 januari hebben hertekend.
Beiden uitten hun bezorgdheid over wat zij zagen als het bagatelliseren van de betekenis van het evenement.
Cupp betoogde dat Republikeinen prioriteit zouden moeten geven aan belangrijke kwesties zoals de economie, immigratie en criminaliteit, en zei: “Het is waarom ze daar zijn.”
Farah Griffin bevestigde vergelijkbare gevoelens en suggereerde dat de focus van de GOP is verschoven van het aanpakken van de implicaties van de rellen.
Ondanks deze discussies weerspiegelt het gebrek aan interesse van het publiek in 6 januari bredere frustraties over de staat van het land onder Joe Biden’s administratie.
Kwesties zoals inflatie, stijgende criminaliteitscijfers en zorgen sobre grensbeveiliging zijn in het middelpunt komen te staan voor kiezers.
Veel Amerikanen hebben te maken met hogere levensonderhoudskosten, waaronder huur, boodschappen en energiekosten, die dringender zijn geworden dan het opnieuw bekijken van de gebeurtenissen van 6 januari.
Tijdens het segment bekritiseerden Cupp en Farah Griffin ook Trump’s opmerkingen over het mogelijk vergeven van individuen die betrokken waren bij de rellen van 6 januari als hij herkozen wordt.
Dit CNN-panel heeft moeite om om te gaan met mensen die zich niet interesseren voor hun J6 narratief…
CNN zond een segment uit waarin de gebeurtenissen van 6 januari 2021 opnieuw bekeken werden, met de focus op hoe de rellen bij het Amerikaanse Capitool vandaag de dag herinnerd worden door Amerikanen.
Echter, volgens het eigen… pic.twitter.com/cw9I5CdezH
— RVM News (@redvoicenews) 9 januari 2025
Trump’s verklaring werd gegeven tijdens een recente persconferentie, waar hij zijn omgang met de media vergeleek met die van Joe Biden, wiens regering onder vuur ligt vanwege zijn dalende publieke optredens en vermeende door personeel gedreven bestuur.
In een ander segment dat werd uitgezonden op C-SPAN, beweerde Congreslid Pete Aguilar (D-CA) dat AR-15’s aanwezig waren tijdens de rellen van 6 januari.
KIJK: Rep. Pete Aguilar beweert dat er “AR-15’s” en “wapens en vuurwapens” binnen het Capitool waren op 6 jan. pic.twitter.com/lvgZKJrVh7
— Breaking911 (@Breaking911) 7 januari 2025
Deze bewering is breed betwist en draagt bij aan het voortdurende debat over de weergave van het evenement.
Critici beweren dat pogingen om 6 januari te vergelijken met historische tragedies zoals de aanslagen van 11 september of Pearl Harbor alleen maar hebben bijgedragen aan het verzwakken van de impact in de ogen van het publiek.
Voor veel Amerikanen is de focus verschoven van de rellen bij het Capitool naar het aanpakken van directe zorgen die hun dagelijks leven beïnvloeden.
Terwijl Trump de discussies over de toekomst van de Republikeinse Partij blijft domineren, onderstreept zijn vermogen om de gesprekken af te leiden van 6 januari en naar kwesties zoals inflatie en openbare veiligheid zijn blijvende invloed.
Voor kiezers lijkt de bezorgdheid over de economie, immigratie en criminaliteit veel zwaarder te wegen dan de aanhoudende debatten rondom de gebeurtenissen van 6 januari 2021.
Deze kloof tussen het politieke discours en de prioriteiten van de kiezers weerspiegelt het verschuivende landschap nu Amerikanen zich voorbereiden op de verkiezingscyclus van 2024.
Hoewel sommige politieke figuren en media-uitzendingen gefocust blijven op het verleden, lijkt een groot deel van het electoraat zich meer zorgen te maken over de huidige uitdagingen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd.
.