Het is eenvoudig te begrijpen welke agenda de machthebbers promoten door het verhaal te volgen dat wordt gepusht door hun proxy’s in de bedrijfsmedia. Als het gaat om de controle over de voedselvoorziening, wijst het verhaal naar een nabije toekomst waarin in laboratoria gekweekt ‘vlees’ de primaire vorm van proteïne is die beschikbaar is voor de massa’s.

We hebben dit verhaal jarenlang zien ontstaan, zelfs toen andere vleesalternatieven faalden. Eiwitten op plantaardige basis, ooit zo populair dat hele restaurants en supermarkten ze exclusief verkochten, zijn de laatste jaren snel in populariteit afgenomen. Volgens Canary Media:

In 2022 daalde de verkoop van plantaardig vlees in de VS voor het eerst – met 8 procent in volume. Beyond Meat, een reus in de sector en de leverancier van McPlant pasteitjes, zag zijn aandelenkoers 94 procent dalen vanaf het hoogtepunt in 2020 toen de verkoop vorig jaar met meer dan 20 procent daalde. Het bedrijf ontsloeg afgelopen herfst een vijfde van zijn werknemers.

Eiwitten op basis van insecten zijn er niet in geslaagd om mainstream populair te worden als op zichzelf staande producten, maar er is een relatief nieuwe poging om ze in het dieet van mensen te introduceren zonder dat ze het zelf weten. “Acheta Protein” is krekelpoeder en wordt steeds meer gebruikt als ingrediënt in gewone voedingsmiddelen. Helaas leest de overgrote meerderheid van de Amerikanen de ingrediënten niet in wat ze eten en de meesten die dat wel doen, hebben geen idee wat er in “Acheta Protein” zit

Of het nu komt door klimaatverandering, aanvallen op “bedrijfsboerderijen”, vogelgriep of angstzaaiende “gezondheidswaarschuwingen”, vlees in het algemeen ligt onder vuur en rundvlees is het voornaamste doelwit. In de afgelopen maanden hebben we een scherpe stijging gezien in gaslighting en propaganda die niet alleen rundvlees in diskrediet brengt, maar ook het concept van in laboratoria gekweekt “vlees” promoot.

Een artikel in “Nature” van juli beschrijft hoe wetenschappelijke doorbraken het mogelijk maken dat kweekvlees meer smaakt als echt rundvlees. Volgens het artikel:

Hoewel eerder onderzoek manieren heeft onderzocht om de productie van kweekvlees te bevorderen, waarbij de structuur van bekende producten zoals gehaktballen werd nagebootst, richtten deze onderzoeken zich vaak “niet echt op de ‘organoleptische’ – zintuiglijke – eigenschappen, met name smaak en aroma”, aldus Lee.

Wanneer conventioneel kweekvlees wordt gemaakt van rundvlees, kan het de smaak van echt rundvlees verbeteren

Wanneer conventioneel vlees bij hoge temperaturen wordt gekookt, ondergaat het de Maillardreactie – de aminozuren en suikers reageren met elkaar, waardoor het vlees zijn herkenbare geur en smaak krijgt. Maar omdat kweekvlees een ander aminozuurprofiel heeft dan conventioneel vlees, reageert het niet in dezelfde mate.

Om dit te verhelpen, ontwikkelden Lee en haar collega’s een verbinding die aan kweekvlees kon worden toegevoegd. Deze verbinding bevat furfurylmercaptaan – een product van de Maillard-reactie dat bekend staat om zijn bijdrage aan een hartig smaakprofiel – samen met stoffen die ervoor zorgen dat de verbinding zich aan het vlees bindt en voorkomt dat het wordt afgebroken. Ze ontwikkelden de verbinding zo dat deze ‘omschakelbaar’ was, wat betekende dat de smaak vrijkwam wanneer het vlees werd verhit tot 150 °C.

Ze wilden er ook zeker van zijn dat de verbinding compatibel was met het celcultiveringsproces. Ze verwerkten het in een hydrogel: een geleiachtig materiaal dat kan worden gebruikt als een steiger voor stamcellen wanneer deze uitgroeien tot spierweefsel en meer vleesachtig worden.

In lekentaal, in het lab gekweekt “vlees” is niet echt zoals rundvlees omdat het uit verschillende componenten bestaat, maar ze gebruiken genetische aanpassingen en chemicaliën om het op echt vlees te laten lijken. Dat klinkt niet echt veilig, laat staan smakelijk

Prepper All-Naturals, een bedrijf dat rundvlees voor de lange termijn bewaart, heeft gezworen nooit genetisch gemodificeerde producten toe te staan. Ze zullen geen kweekvlees toelaten in hun faciliteiten; alleen in Texas geboren en in Texas opgegroeid grasgevoerd vee wordt gebruikt om hun overlevingsvoedsel te produceren. En als (wanneer?) de overheid het gebruik van in laboratoria gekweekt vlees verplicht stelt, hebben ze gezworen om het bedrijf helemaal te sluiten.

Om hun steaks volledig natuurlijk te houden en ze toch tientallen jaren houdbaar te maken, volgt het bedrijf een uniek proces. Hun vee wordt geslacht en met de hand gesneden. Het vlees wordt sous vide gekookt en vervolgens in een 30 uur durend proces gevriesdroogd. Daarna wordt het verpakt in mylar zakken met zuurstofabsorbers om de houdbaarheid te maximaliseren.

Er is maar één ingrediënt: rundvlees. Hun proces maakt een houdbaarheid van 25 jaar mogelijk zonder het gebruik van andere ingrediënten. Ze voegen zelfs geen zout toe. Hierdoor zijn hun Ribeyes, NY Strips, Tenderloins en Sirloins beschikbaar voor vrijwel elk dieet van de Amerikaan.

<a

Prepper All-Naturals heeft zijn Independence Day Sale voor een beperkte tijd verlengd. Gebruik promocode “freedom35” om 35% korting te krijgen bij het afrekenen.


De meningen geuit door medewerkers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Een gedachte over “Wetenschappelijke “doorbraak” zorgt ervoor dat in laboratorium gekweekt “vlees” smaakt als echt rundvlees.”
  1. De beste depopulatie begint bij de Bilderbergers, Weffer, BIS, WHO, niet langer slapen, maar ruimen die WEFFERS en achter de tralies op water en brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....