Op 23 juli 2013 publiceerden wij het eerste artikel over hennep, de plant en de producten die je er van kunt maken. Heel het Nederlandse platteland krijgt een ander beeld, als je dit gewas gaat gebruiken als onderdeel van het wisselcultuur systeem in dit land: aardappelen-granen-bieten-diversen-hennep. Hennep doet dienst als bodembemester, reinigt het grondwater, onttrekt zware metalen aan de grond en kan (nog!) zonder pesticiden worden gecultiveerd. Maar liefst 80% van de graanproductie gaat in het veevoer. Daarom moeten we 90% van het meel wat we voor menselijke consumptie nodig hebben importeren uit Polen en “Oekraïne”, waar nog vrij weinig toxische gewasbescherming is verboden. In China, waar voor exportbestemmingen aan gifstoffen voor de blanke mensen NIETS is verboden wordt vrijwel de hele wereldproductie van hennep geteeld.

Wat zijn we hier toch altijd weer slim bezig met ze alle.


HENNEP HEEFT EEN VERLEDEN EN DE TOEKOMST – MAAR GEEN HEDEN

8-11 minuten – 23 juli 2013


Waarom is het verboden?

Het onderwerp waar we nu aan beginnen is zeer controversieel.

Hennep is een natuurproduct, wat zoveel toepassingen kent, dat het verbod er op rustig een misdaad tegen de mensheid genoemd mag worden.

Er is een plant die op vrijwel iedere grondsoort uitstekend floreert en geen pesticiden nodig heeft. Het kost bijna geen enkele moeite om de plant te laten groeien qua onderhoud en (mechanische) onkruidbestrijding. Deze plant kan worden gebruikt voor zeer veel toepassingen, het lijkt waarachtig wel een sprookjesverhaaltje.

Maar het is geen sprookje.

De plant wordt bewust in de hoek van drugs geplaatst en als marihuana, wiet, etc. gepropageerd, maar de juiste naam is HENNEP (Botanische naam: Cannabis sativa).  Er is wel degelijk verschil tussen hennep en marihuana, hoewel het technisch gesproken dezelfde plant is. Het heeft te maken met het gehalte THC en de genezende werking die ervan uitgaat. Voor de zekerheid zijn beide productlijnen illegaal en verboden. Gebruik en bezit ervan is strafbaar. Sinds 1937 in de Verenigde Staten en omstreeks die tijd eveneens in de rest van de wereld.

Waarom? Want hennep werd voor die tijd aangewend als basisgrondstof voor kleding, natuurlijk “plastic”,  vele toepassingen in de auto-industrie, touw, linnen, papier, voedingspreparaten, medicijnen en nog vele andere toepassingen. In Amerika was het zelfs zo, dat voor het verbod  de boeren een bepaald percentage van hun areaal moesten gebruiken voor de hennep teelt. Deze regel ontwijken was strafbaar! Er zijn nog veel meer wetenswaardigheden over hennep te vertellen, die in de loop der jaren uit ons bewustzijn werden verdrongen door misleidende berichtgeving.

  1. Tot 1820 werd in 80% van de weverijen hennepvezel toegepast voor textiel, kleding en allerlei andere stoffen. Rond die tijd kwam de katoenindustrie als alternatief op en verdrong de toepassingen van hennep. Katoen, zo zullen we zien geeft een gigantisch hogere milieubelasting dan hennep.
  2. Henry Ford bouwde zijn eerste T Model van hennep componenten en reed bovendien op dieselolie gemaakt van hennep. Het plaatwerk bleek tien keer zo sterk als metaal van dezelfde dikte.
  3. Zaad olie van hennep was de basis grondstof voor de verfindustrie.
  4. Het woord “canvas” is via allerlei tussenvormen afgeleid van het Engelse “canevas”, hetgeen is afgeleid van het Latijnse woord “cannabis”.
  5. Begin vorige eeuw werd algemeen aangenomen dat hennep alle grondstof voor het benodigde papier kon leveren als alles volgens plan ging en dat er geen boom meer zou worden gekapt per 1940.
  6. In het oude China en zelfs het oude Egypte werd hennep al op talrijke manieren gebruikt.

Tot midden vorige eeuw was hennep een “cash crop” die voor landbouw en industrie miljarden opleverde – maar dat stopte abrupt – waarom?

Hennep een “cash crop”.

Tijdens het presidentschap van Hoover was Andrew Mellon van de bekende “Mellon bloedlijn” minister van Financiën. Hij benoemde zijn zwager Harry Anslinger tot chef van de Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs. In het geheim werden er afspraken gemaakt tussen de belangrijkste financiële kartels, met als conclusie dat hennep levensgevaarlijk was voor hun industriële imperiums. Om hun belangen te beschermen, moest hennep snel van de markt verdwijnen. Deze groep transformeerden op dat moment het woord “hennep” in het Mexicaanse woord “marihuana” en werd als zodanig in het menselijke bewustzijn geprogrammeerd als gevaarlijk en onwenselijk. Dus om te voorkomen dat ze door het woord hennep te gebruiken de halve wereld tegen zich in het harnas zouden jagen, gebruikten ze een tot dan toe onbekend woord, maar bedoelden heimelijk hetzelfde product.  Vervolgens begonnen hun vrinden van de media-conglomeraten een offensief tegen marihuana in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Veel wollig geschreeuw, maar niemand die de moeite nam serieus onderzoek te doen naar het “nieuwe fenomeen”. Maar de trend was wel gezet. De verschrikkingen van marijuana werden breed uitgemeten, er werden oorzakelijke verbanden tussen drugs en auto-ongelukken en marijuana en criminaliteit gelegd, zonder enig aantoonbaar bewijs.  Daarna werd ook Hollywood ingeschakeld en werden films al  “Reefer Madness”, “Marihuana: Assassin of Youth” gelanceerd in 1936. Gebruikers in dit soort films werden langzaam gek van het drugsgebruik en moordden hun hele familie met bijlen en mitrailleurs uit.  De films eindigden met de tekst: “Tell Your Children!” Al snel klonk de roep vanuit de bevolking om het probleem te pareren en het spul te verbieden. De wetgever ging aan het werk.

Op 14 april 1937 werd de  “Prohibitive Marihuana Tax Law” door het Amerikaanse Congress gemanoeuvreerd door Robert Doughton, die ook op de payroll van de familie DuPont stond. Toch waren er nog enkelen die hebben getracht de wet tegen te houden. Men was er ter elfder ure achter gekomen, dat marijuana hetzelfde plantensoort was als hennep, beide een variatie op “Cannabis Sativa”. Het was te laat en het mocht niet meer baten: per 1 september 1937 was hennep verboden.

De met afstand meest nuttige plant voor de mensheid is illegaal gemaakt op valse gronden.

Een jointje roken van hennep maakt je niet “high”, maar bezorgt je een barstende koppijn, die dagen kan duren.

Er is weinig ruchtbaarheid aan het verbod op de cannabis familie gegeven, want de alternatieven waren er immers al in overvloed: olie, staal, katoen, etc. Voor de grootindustriëlen en hun financiers was het uitbannen van een natuurproduct een peulenschil en de winsten verveelvoudigd. Ten koste van veel, heel veel.

Hennep heeft een verleden en een toekomst – maar geen heden.

Nederland volgt zoals gewoonlijk de dictaten van de “Wereld Orde”. Op straffe van een paria positie – we hebben het gezien. We hebben al eerder hard gemaakt dat het decriminaliseren van drugs een beginnetje is maar nog lang niet voldoende. Op die manier profiteert de staat, in plaats van de drugs kartels.  In een republiek moet in ieder geval het gewas hennep voor velerlei nuttige en milieuvriendelijke toepassingen vrij gemaakt worden. Ieder verbod wat niet bij referendum de goedkeuring van tweederde gedeelte van de bevolking heeft, is ONWETTIG. Het strekt te ver om boeren te verplichten 25% van hun areaal te verbouwen met hennep, maar de markt zal bepalen wat de waarde van het product is aan de hand van de toepassingen.

Iets VERBIEDEN geeft altijd als nuttig neveneffect, dat degene die het verbod initieert er belang bij heeft. Een kilo zuivere cocaïne zou bij legalisatie niet meer kosten dan de prijs van een kilo gemalen koffie. De wetgever wordt aangestuurd door een onzichtbare “Wereld Orde”, zodat een kleine groep exorbitant profiteert van dat verbod. Zo kan het dus bestaan dat door het verbod op drugs de prijzen omhoog schieten. De handhaving heeft tot gevolg dat die hoge prijzen ook intact blijven.

Een randfiguur als Klaas Bruinsma – u weet wel, de “zakenman” die met o.a. de Verzetsprinz “Barretje Hilton” frequenteerde – heeft zijn kapitalen verdiend met de import van scheepsladingen softdrugs. Hij liep tegen een Gladio kogel aan, nadat zijn eigen drugsgebruik hem fataal was geworden: hij ging de verkeerden chanteren.

Zo gaat het nog steeds. Niemand is blijkbaar slim genoeg om de hele bende wereldwijd te legaliseren en de winsten op die manier te laten verdampen. De georganiseerde misdaad werkt dat tegen door zo nu en dan een transportje cocaïne of anderszins te “verlinken” aan de recherche, zodat die weer wat punten kan scoren. Wat er met de opgepikte lading gebeurt weten wij niet.  We gaan er dus van uit dat die weer gewoon het circuit in wordt gedrukt. De link tussen topcriminelen en het heersende kartel zijn de banken, die geheid alle drugstransacties financieren met “proxy accounts”. De geparkeerde drugsmiljarden in buitengewesten worden als onderpand voor “officiële faciliteiten” aangewend. Een mooi woord voor WITWASSEN. Met dat nieuwe geld worden vastgoed en aandelen gefinancierd. De criminaliteit is van hoog tot laag verweven met de normale maatschappij. Daar gaan miljarden in om en dus zal er alles aan worden gedaan om alle soorten drugs illegaal te houden. Hennep teelt blijft dus ook verboden, een leuke bijkomstigheid, alle overheidsgerelateerde gedoogbeleid ten spijt.

De overheid wil bepaalde hoeveelheden faciliteren, maar dat gaat ons wederom bakken met geld kosten aan handhaving en criminele infiltratie. Waar de overheid aan te pas komt is één woord op haar plaats: KANSLOOS.

Door de gemanipuleerde voedseltekorten zal het uitermate nuttige product hennep nog wel even verboden blijven – veel te lucratief.

In Nieuw Nederland zal hennep weer een toekomst moeten krijgen.

Interessante links:

http://www.hempfarm.org/Papers/Hemp_Facts.html

http://www.hempcar.org/hempfacts.shtml

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....