Foto: Philipp Kruse (Videostill YouTube/Dr. John Campbell)
De Zwitserse advocaat Philipp Kruse heeft namens 43 mensen aangifte gedaan van een groot aantal strafbare feiten die zijn begaan door de Zwitserse medicijnautoriteit Swissmedic. Ze hebben betrekking op de beoordeling en uitrol van de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna.
In de aanklacht valt te lezen dat Swissmedic tijdens het goedkeuringsproces negeerde dat het nieuwe mRNA-technologie betrof, ook bekend als gentherapie, die tot dan toe alleen in individuele gevallen bij kankerpatiënten werd gebruikt.
Verontreinigd
Daarnaast hebben de vaccins geen immuniserende werking en hadden ze om die reden nooit verkocht mogen worden als ‘vaccinatie’ tegen COVID-19, stelt Kruse.
Hij wijst erop dat de mRNA-‘vaccins’ met giftige lipide nanodeeltjes nieuwe, ongeteste ingrediënten bevatten die niet zijn goedgekeurd voor mensen en volgens de beschrijving van de fabrikant en het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) potentieel kankerverwekkend zijn, vermoedelijk de vruchtbaarheid en het ongeboren kind kunnen schaden, en bij langdurige of herhaalde blootstelling het zenuwstelsel, de nieren, de lever en het ademhalingsstelsel beschadigen.
In de aanklacht staat ook dat de mRNA-‘vaccins’ verontreinigd zijn met nitrosamine, benzeen en andere toxische en kankerverwekkende stoffen.
Mogelijke risico’s bij de zwangerschap
Kruse merkt op dat dierstudies in opdracht van Swissmedic wezen op mogelijke risico’s bij de zwangerschap. De medicijnautoriteit deed daar niets mee.
Door de mRNA-‘vaccins’ goed te keuren voor noodgebruik nam de gehele Zwitserse bevolking zonder het te weten deel aan het grootste klinische experiment ooit uitgevoerd in Zwitserland (en de rest van de wereld), benadrukt de advocaat.
Van grote waarde
De 450 pagina’s tellende aanklacht die Kruse heeft opgesteld, is volgens het Artsen Collectief van grote waarde voor de Nederlandse evaluatie van dit aspect van de coronarespons van de Nederlandse regering.
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Nederlandse evenknie van Swissmedic, werd opgericht na de zogeheten Softenon-affaire, waarbij aan het licht kwam dat gebruik van het geneesmiddel thalidomide door de moeder tijdens de zwangerschap zeer schadelijk was voor de ongeboren vrucht.
Nieuw onafhankelijk instituut
Ook het CBG negeerde bij de goedkeuring van de coronavaccins alle bovengenoemde punten.
Het Artsen Collectief, waar duizenden medische professionals bij zijn aangesloten, pleit voor het oprichten van een nieuw onafhankelijk instituut voor goedkeuring van geneesmiddelen, ‘dat een medisch-ethische dwaling zoals we hebben meegemaakt met de mRNA-coronavaccinaties in de toekomst moet voorkomen’.
De aanklacht (en een samenvatting daarvan) vind je hier.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…