Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

In Nederland wordt volop geïnvesteerd in kweekvlees, maar de Italiaanse premier Meloni en haar Hongaarse ambtgenoot Orban voeren een felle strijd tegen dit ‘frankensteinvlees’.

De regering van Orban heeft zich al diverse keren uitgesproken tegen kweekvlees en Hongarije kondigde begin juli een nationaal verbod aan.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/eet-smakelijk-bill-gates-wil-dat-wij-tumoren-eten-1.png

Meloni schreef expliciet in haar verkiezingsprogramma dat ze zal strijden tegen de productie van labvlees. In Italië is kweekvlees sinds eind vorig jaar verboden. Het Italiaanse parlement stemde voor een verbod nadat boerenorganisatie Coldiretti een petitie organiseerde, die twee miljoen keer werd ondertekend.

Goedkeuren

Ook Frankrijk en Roemenië willen de productie van kweekvlees verbieden.

Het in Nederland gevestigde kweekvlees-ontwikkelbedrijf Mosa Meat – waar de Nederlandse overheid, bedrijven en ondernemers miljoenen in investeren – heeft een partnerschap met het World Economic Forum.

De Europese Commissie moet kweekvlees eerst goedkeuren voordat het op de Europese markt geïntroduceerd kan worden. De Europese voedselwaakhond EFSA test het product op dit moment op veiligheid.

Ze willen dat we tumoren eten

Oud-Europarlementariër Marcel de Graaff is fel gekant tegen labvlees, waar ook Bill Gates in investeert. “Ze willen dat we tumoren eten,” reageert hij.

In een artikel van Bloomberg valt te lezen dat al het kweekvlees wordt gemaakt van tumorcellen.

Gewone vleescellen blijven zich niet eeuwig vermenigvuldigen. Om die reden gebruiken bedrijven geïmmortaliseerde cellen, pre-kankercellen die in sommige gevallen kankercellen worden.

Fabrikanten van kweekvlees maken dus gebruik van tumorcellen die ‘geïmmortaliseerd’ zijn. Hun cellen kunnen zich eindeloos vermenigvuldigen.

Ons immuunsysteem is ontworpen om dergelijke cellen te doden. Ze krijgen pas de ruimte als ons immuunsysteem verzwakt is.

[embedded content]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....