Ursula von der Leyen kan beginnen aan haar tweede termijn van vijf jaar als voorzitter van de Europese Commissie. Bij een geheime (!) stemming heeft een meerderheid van het Europees Parlement voor de herbenoeming van de politica gestemd.
Veel mensen reageren verbijsterd. “Het maakt niet uit hoe crimineel je bent, als je maar ‘de juiste mening’ hebt kun je gewoon aanblijven. Ongelofelijk,” vindt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Von der Leyen hoort in de gevangenis – en nergens anders.”
Journalist Efrat Fenigson reageert: “De criminelen krijgen weer hun zin. Niet verrassend natuurlijk.”
NOW – European Parliament votes to extend Ursula von der Leyen’s reign for a second term. pic.twitter.com/uVWFZgTzmV
— Disclose.tv (@disclosetv) July 18, 2024
(Video verwijderd? Klik hier…)
Minachting voor de democratie
Forum voor Democratie wijst erop dat klimaatbeleid, CBDC, Europese eenmaking en massa-immigratie nu allemaal gewoon zullen doorgaan. “De enige manier om aan dit beleid te ontkomen is door een Nexit te realiseren,” aldus de partij.
“Dus ze schaft de grondwet en de rechtsstaat af, maar ze had een mooie speech over klimaat,” stelt financieel journalist Arno Wellens vast.
“Dit is typerend voor de werking van het Europees Parlement,” stelt Europarlementariër Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). “Met deze herverkiezing negeert het parlement het signaal van de kiezer, en toont het nog maar eens een keer haar minachting voor de democratie.”
Totale controle over ons leven
“De kiezer koos duidelijk voor verandering. De mensen hebben genoeg van de klimaatwaanzin door de Green Deal, en genoeg van de asielchaos met het EU-migratiepact. De mensen willen meer koopkracht en minder migratie, en de uitslag van de verkiezingen weerspiegelde deze noodkreet,” vervolgt Vandendriessche.
“Hun agenda is totale controle over ons leven. Ze willen bepalen wat we moeten eten, hoe we ons verplaatsen, hoe we moeten wonen. Deze EU is helemaal aan het ontsporen.”
De verkiezing van Von der Leyen komt een dag nadat ze een rechtszaak rond haar vaccinatiebeleid heeft verloren. Het Gerecht van de Europese Unie oordeelde dat ze niet transparant was in haar communicatie.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…