De ongekozen globalisten van het World Economic Forum zeggen dat natuurlijke systemen eindig zijn en op de balans gezet zouden moeten worden, omdat we ‘geen zaken kunnen doen op een dode planeet’.
Op de Annual Meeting of the New Champions van het WEF, ook wel ‘zomer-Davos’ genoemd, zei directeur van het Institute for Sustainability Leadership van de Universiteit van Cambridge Lindsay Hooper tijdens een paneldiscussie dat ieder onderdeel van de economie afhankelijk is van de natuur, en dat we ‘de natuur op de balans moeten zetten’ om natuurlijke systemen te beschermen.
Volgens Hooper zijn de huidige economische groeimodellen ‘niet houdbaar op een eindige planeet’.
“We can’t do business on a dead planet. If we’re going to protect natural systems, one of the solutions is to bring nature onto the balance sheet; bring nature into the ways that decisions are made within business to allocate a value to it” Lindsay Hooper WEF #AMNC Summer Davos pic.twitter.com/Y1dpjMgmS6
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) June 27, 2024
(Video verwijderd? Klik hier…)
Grenzen aan de groei
WEF-oprichter Klaus Schwab sprak tijdens de openingsspeech soortgelijke woorden. Hij zei dat er ‘grenzen aan de groei’ zijn.
Daarmee verwijst hij naar het gelijknamige rapport van de Club van Rome uit 1972. Schwab noemt als oplossing de technologieën van de Vierde Industriële Revolutie. We moeten de groene economie volgens hem zien als ‘een grote kans voor de mensheid’.
“The theme of this annual meeting is ‘Next Frontiers For Growth,’ but actually what we have seen in the presentations there are now Limits to Growth, provided we use technologies of the fourth industrial revolution in a wise manner” Klaus Schwab at the WEF #AMNC24 Summer Davos pic.twitter.com/SJDT5rLgIO
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) June 25, 2024
Taks op water
Hooper zei nog dat we natuur niet moeten zien als gratis en onbeperkt. “Ieder onderdeel van de economie is fundamenteel afhankelijk van de natuur, inclusief de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de bodem, de oceanen die we nodig hebben voor het voedsel dat we consumeren, de mineralen die we nodig hebben voor technologie en andere infrastructuur,” zei ze.
Tijdens de discussie stelde managing director van het Centrum voor Natuur en Klimaat van het WEF Gim Huay Neo voor om een taks in te voeren op natuurlijke systemen zoals water, vergelijkbaar met de CO2-taks.
De ongekozen globalisten willen aan alles in de natuur een prijskaartje hangen, van het water dat we drinken tot de lucht die we inademen.
“Beyond carbon [taxes] let’s think about other aspects of nature that are easier to quantify.. What about water? That’s quite possible for us to start integrating systematically into current trading carbon pricing mechanisms” WEF managing director Gim Neo #AMNC24 Summer Davos pic.twitter.com/0rlomVk3ph
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) June 27, 2024
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…