Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

De ongekozen globalisten van het World Economic Forum zeggen dat natuurlijke systemen eindig zijn en op de balans gezet zouden moeten worden, omdat we ‘geen zaken kunnen doen op een dode planeet’.

Op de Annual Meeting of the New Champions van het WEF, ook wel ‘zomer-Davos’ genoemd, zei directeur van het Institute for Sustainability Leadership van de Universiteit van Cambridge Lindsay Hooper tijdens een paneldiscussie dat ieder onderdeel van de economie afhankelijk is van de natuur, en dat we ‘de natuur op de balans moeten zetten’ om natuurlijke systemen te beschermen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/globalisten-willen-aan-alles-in-de-natuur-een-prijskaartje-hangen-van-het-water-dat-we-drinken-tot-de-lucht-die-we-inademen-1.png

Volgens Hooper zijn de huidige economische groeimodellen ‘niet houdbaar op een eindige planeet’.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Grenzen aan de groei

WEF-oprichter Klaus Schwab sprak tijdens de openingsspeech soortgelijke woorden. Hij zei dat er ‘grenzen aan de groei’ zijn.

Daarmee verwijst hij naar het gelijknamige rapport van de Club van Rome uit 1972. Schwab noemt als oplossing de technologieën van de Vierde Industriële Revolutie. We moeten de groene economie volgens hem zien als ‘een grote kans voor de mensheid’.

Taks op water

Hooper zei nog dat we natuur niet moeten zien als gratis en onbeperkt. “Ieder onderdeel van de economie is fundamenteel afhankelijk van de natuur, inclusief de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de bodem, de oceanen die we nodig hebben voor het voedsel dat we consumeren, de mineralen die we nodig hebben voor technologie en andere infrastructuur,” zei ze.

Tijdens de discussie stelde managing director van het Centrum voor Natuur en Klimaat van het WEF Gim Huay Neo voor om een taks in te voeren op natuurlijke systemen zoals water, vergelijkbaar met de CO2-taks.

De ongekozen globalisten willen aan alles in de natuur een prijskaartje hangen, van het water dat we drinken tot de lucht die we inademen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *